כל מה שרציתם לדעת על ירושה

חוקי הירושה מתווים התנהלות תקנית בכל הנוגע לירושות שאזרחים כותבים בחייהם, ולרכוש שהם מורישים לאחר מותם. רשם הירושות הוא הגורם המוסמך לטפל בבקשות אזרחים לצווי ירושה ולהנפיק צווים לקיום צוואות. אם אדם כותב צוואה בחייו, הוא יכול להפקידה במשרד רשם הצוואות או אצל עורך דין מטעמו, והוא יכול להטמינה בביתו בידיעת בני משפחתו.

במותו יכולים בני משפחתו להגיש לרשם הירושות בקשה לקיום צוואה ולקבל מרשם הירושות צו קיום צוואה. כל זאת אם אין חילוקי דעות בין היורשים בנוגע לאותנטיות של הצוואה ולהוראותיה. את חילוקי הדעות, ככל שישנם, פותרים בבית המשפט. אם אדם אינו כותב צוואה בחייו, נוהגים לפי הנחיות החוק שמגדיר את היורשים החוקיים לגופו של מקרה.

איך מסדירים חוקי הירושה תביעות לירושה שאינן מגובות בצוואות כתובות? הינה כל מה שנחוץ לדעת על צוואות וירושות ועל התנאים המאפשרים את הפעלתן.

חוק הירושה מגדיר מיהם יורשיו החוקיים של אדם

כאמור, אם אדם לא מותיר ליורשיו צוואה כתובה, חוק הירושה נכנס לתוקף ומגדיר מיהם יורשיו החוקיים. החוק קובע שיורשיו החוקיים של אדם הם בן זוגו וילדיו ומורה את מחצית הרכוש לבן הזוג ואת המחצית השנייה מחלק בין ילדיו שווה בשווה.

אם אדם נפטר ערירי ולא השאיר אחריו בן זוג או שארי בשר, החוק מורה את רכושו למשפחתו הגרעינית – הוריו ואחיו – בחלוקה שווה. אם אין לאדם משפחה גרעינית, החוק ייטה לטובת בני משפחתו המורחבת ויורה לחלק ביניהם את הרכוש על פי קרבתם המשפחתית. חילוקי דעות במקרים כאלה נפתרים בבית המשפט, ובסופו של דבר פסיקתו של השופט היא המחייבת.

למה חשוב לכתוב צוואה?

צוואה היא מסמך שיש לו תוקף משפטי מלא, ובלבד שנכתב בצלילות דעת בעזרת עורכי דין לעניניי ירושה. חשוב מאוד לכתוב צוואה ובמיוחד חשוב לעודד בני משפחה מבוגרים לכתוב צוואה כדי למנוע חילוקי דעות בקרב בני המשפחה בבואם לדרוש את חלקם ברכושו של המנוח. ומהי צוואה הלכה למעשה? דיני ירושה רואים בצוואה מסמך חשוב ובעל ערך רב.

הצוואה היא הביטוי המוחשי ביותר לרצונו של אדם בכל הנוגע לשימוש ברכושו לאחר מותו. אדם יכול לצוות את רכושו לכל מי שהוא חפץ בו כיורש, בין אם הוא יורשו הטבעי והחוקי ובין אם לאו. רשם הירושות ובית המשפט מחויבים למלא את רצונו של אדם כפי שבא לידי ביטוי בצוואתו, ומחויבים להסדיר ברוח הצוואה חילוקי דעות שמתגלעים בקרב בני המשפחה.

אל תתמודדו לבד עם צוואות או ירושות

כיוון שיש לאדם זכות קניינית על רכושו, עומדת לרשותו הזכות להחליט על אופן חלוקתו לאחר מותו. ולפיכך, אם אתם רוצים לכתוב צוואה שתקבל תוקף חוקי ותמנע חילוקי דעות, או אם אתם צריכים להגיש לרשם הירושות בקשה לצו ירושה, אל תתמודדו עם זה לבד. חפשו עורך דין שמומחה בתחום הצוואות והירושות, והיעזרו בו לטובתכם ולמען השקט הנפשי שלכם.

כללי תביעות נזיקין
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מהו הסדר עם נושים?
חייב מתמודד עם מציאות חיים מורכבת מאוד בה הוא צריך לשלם סכומי כסף גדולים לנושים, באין לו יכולת להחזיר...
קרא עוד »
מאי 25, 2021
כמה אחוזי מימון ניתן לקבל על משכנתא שנייה?
בתחום הנדל"ן והפיננסים, הרעיון של קבלת משכנתא שנייה טומן בחובו גם מורכבות. כאשר בעלי בתים פוטנציאליים...
קרא עוד »
אוג 19, 2023
שירותים נוטריונים – איפה אנחנו יכולים לקרוא עליהם
כמו בלא מעט מצבים בחיים, הרי שגם במקרים של שירותי נוטריון, לפני שאנחנו שוכרים איש מקצוע, קרי עורך דין...
קרא עוד »
פבר 05, 2020