עבודה סמינריונית במשפטים – כיצד ניגשים אליה?
אין ספק שאחד מתחומי הלימוד הפופולאריים ביותר כיום בקרב צעירים וצעירות, הוא משפטים. מדובר על תחום לימודים מאוד פופולארי בעשרים השנה האחרונות, ולראיה כמות עורכי הדין שנכנסו לשוק במהלך שנים אלו.
כל סטודנט וסטודנטית אשר לומדים תואר במשפטים ורוצים לסיים אותו, חייבים לעשות במהלכו עבודה סמינריונית במשפטים. מדובר על עבודה שאמורה להתייחס לנושא מסוים שנלמד במהלך התואר, אחרי שהם קיבלו אישור עליו מהמרצים בקורס או מראשי החוג בכלל. מדובר על עבודה שאמורה להיות מקיפה יותר מאשר עבודת קורס רגילה ונועדה להוכיח, שיש להם את הכלים לחקור את הנושא וכמובן להציג עבודה ברמה גבוהה.
בעיקרון, עבודה סמינריונית במשפטים, כמו בכל תחום לימודי אחר, אמורה להוות כמין עבודת קדם לסוג העבודות שנהוג לבצע במהלך תואר שני או לעבודת תזה בתחום. כלומר, הרעיון הוא להכשיר סטודנטים להיות חוקרים כפי שנהוג באקדמיה. לכן גם בתואר ראשון נהוג לבצע עבודות מסוג זה. ראו דוגמאות באתר מטלה עבודות אקדמיות.
כיצד ניגשים לעבודה כזו?
עבודה סמינריונית במשפטים, אמורה להיות מבוססת על שאלת מחקר שהסטודנט רוצה להתעסק בה, היא צריכה להיות מבוססת על השערות מחקר אותן הוא יבחן במהלך העבודה ובסופה ידע לומר האם ההשערות אוששו או הופרכו.
העבודה תתבסס על ניתוחים של מאמרים בתחום, פסקי דין, ספרים, קטעי עיתונות ועוד. צריך להדגיש, הסטודנטים מבצעים עבודות על דברים שכבר נחקרו בצורה כזו או אחרת. הם יכולים להוסיף נדבך מסוים למחקר או להציג את הטענה שלהם למחקר מסוג זה. בכל מקרה, הם יתבססו על חומרים קיימים.
במקרים מסוימים, אם יידרשו, אז יהיה עליהם לראיין אנשים, בין אם זה שופטים, עורכי דין או גורמים אחרים שהיו מעורבים בנושאים אותם הם מבקשים לחקור.