כושר בגוף – וגם בראש!
יכולות קוגניטיביות כמו זיכרון, קשב ומהירות עיבוד מושפעות כולן מכושר גופני.
אחת היכולות הקוגניטיביות החשובות ביותר היא הזיכרון. זיכרון הוא תהליך מורכב ורב פנים המסתמך על גורמים רבים כולל מצב רוח, מוטיבציה, איכות שינה, תזונה, פעילות גופנית ורמות כושר כלליות.
ככל שרמות הכושר עולות (קראו על תפקידם של מאמני כושר באתר לימודנעים) כך עולה כמות החמצן במוח. החמצן המוגבר מאפשר זרימת דם גדולה יותר למוח אשר בתורו משפר את הקוגניציה והביצועים.
יכולות קוגניטיביות הן הכישורים המנטליים המאפשרים לנו לעבד, להבין ולזכור מידע. יכולות אלו משתנות בחשיבותן בהתאם למשימה העומדת על הפרק.
במידה מסוימת, כושר יכול להשפיע על היכולות הקוגניטיביות. ככל שנהיה יותר בכושר, כך היכולות הקוגניטיביות שלנו יהיו טובות יותר. הסיבה לכך היא שפעילות גופנית מגבירה את זרימת הדם ואת רמות החמצן למוח מה שמוביל לשיפור הזיכרון והקוגניציה באופן כללי.
כושר הוא מונח רחב שמשמעותו כל צורה של פעילות גופנית. זה יכול להיות פיזי או קוגניטיבי. הרעיון מאחורי מאמר זה הוא לדון בהשפעות הכושר על היכולות הקוגניטיביות וכיצד הוא משפיע על חיי היומיום שלנו.
כושר גופני הוכח כמשפר יכולות קוגניטיביות אצל מבוגרים צעירים. במחקר, אנשים שהיו פעילים פיזית לפחות שעתיים בשבוע היו בעלי זיכרון וטווח קשב טובים יותר מאלה שהיו פחות פעילים. יתר על כן, לאלה שהיו בכושר גופני היו תפקודים ניהוליים טובים יותר כמו מהירות עיבוד, שטף מילולי וזיכרון עבודה מאשר לאלה שהיו פחות בכושר.
בנוסף לפעילות גופנית, ישנם סוגים נוספים של פעילויות שיכולות לשפר את תפקוד המוח שלך ללא צורך בתנועה גופנית כמו מדיטציה או פעילות אירובית. פעילויות אלו הוכחו כמפחיתות את רמות הלחץ ומשפרות מצבי רוח, מה שיכול גם להשפיע לטובה על תפקוד המוח בדרכים שעדיין לא ידענו עליהן!
> קבלו המלצות על לימודי אנגלית אונליין עם לימודנעים