ייפוי כוח מתמשך: מההפקה ועד ההפקדה – המדריך
ייפוי כוח מתמשך זהו מסמך בעל תוקף משפטי אשר מסדיר וממנה מישהו שיוכל לקבל אחריות והחלטות שונות במקום אדם מסויים. זה יכול להיות למשל בן משפחה שמחליט לתת ייפוי כוח, שהוא למעשה הרשאה לנהל את ענייניו ולקחת החלטות בנושאים שקשורים לנכסים שלו או להחלטות שקשורות בשמו. זה יכול להיות חלילה במקרה של חולי והדרדרות פיזית או מנטלית אשר מונעת מאדם מסויים לקחת החלטות רציונליות או מונעת ממנו לבצע פעולות פיזיות שלו. במקרה כזה צריך מישהו שינהל את הדברים שעל אותו אדם לנהל, כמו למשל להיות אחראי על החלטות שקשורות לחשבון הבנק, חתימות בשמו במקומות שונים, ניהול נכסים והחלטות לגבי נכסים.
איך מפיקים ייפוי כוח מתמשך
קודם צריך לבחור את מי רוצה האדם למנות כמיופה כוח. זה צריך להיות אדם שקרוב אליו וכמובן שהוא סומך עליו. למשל הורה, בן, אחד, בן/בת זוג וכו'. לאחר מכן פונים אל עורך דין כמו למשל עו"ד ישראלי-בן יאיר שעוסק בתחום של ייפוי כח על מנת להכין את המסמך של ייפוי הכוח על כל סעיפיו והפרטים הרלוונטיים אשר יתנו לייפוי הכוח מעמד משפטי ומחייב וכמובן מקובל על כל הצדדים החתומים על מסמך ייפוי הכוח. עורך דין שעוסק בתחום של ייפוי כוח מתמשך ידריך אתכם וילווה אתכם בהליך של הפקת ייפוי כוח.
הפקדת ייפוי כוח מתמשך
לאחר ניסוח וחתימה על טופס ייפוי כוח מתמשך, צריך להפקיד את ייפוי הכוח שאותו הפקנו בעזרת עורך דין במרשם האפוטרופוס הכללי. אחרי שביצענו את ההפקדה של ייפוי הכוח המתמשך, אנחנו צריכים לקבל אישור על הפקדת ייפוי כוח מתמשך וגם שתוטבע עליו חותמת ולאחר שזה קורה ייפוי הכוח למעשה מאושר והוא נכנס לתוקף ומרגע זה ניתן לעשות שימוש בייפוי הכוח המתמשך שהופק והופקד.