5 מקרים דחופים בהם תצטרכו עורך דין לרשלנות רפואית
בשנים האחרונות, אנו שומעים יותר ויותר על מקרים של רשלנות רפואית, בעוד שרשלנות כזאת יכולה לקרות בכל סיטואציה, בין אם מדובר בעת טיפול רפואי משלים, לבין אם מדובר בלידה, בפרוצדורה ניתוחית, מתן מרשם, או בכל מתן טיפול אחר.
רשלנות רפואית, מוגדרת כמצב בו הצוות המטפל, (זה יכול להיות אח או אחות בבית חולים, רופא מרדים או רופא משפחה, צוות רפואי ואפילו מטפלים ברפואה המשלימה), ביצע טיפול רשלני שאינו תקין, במהלכו לא ניתנה תשומת הלב המרבית למטופל. מה שהסב נזק נפשי או פיזי.
כיצד פועלים בזמן רשלנות?
זה נכון, עולם טכנולוגי מתקדם, משפר עם הזמן את השירות שנותנים צוותים רפואיים, את יכולות הניטור והבקרה, ובכך מצמצם את מקרי הרשלנות. ובכל זאת, ניתן למצוא מקרים בהם חובה לפנות אל עו"ד מומלץ לרשלנות רפואית. אז מהם המקרים בהם יש להיעזר בעורך דין רשלנות רפואית? הנה 5 סיטואציות אפשריות:
במידה וחלה החמרה במצב הרפואי
אם קיבלתם טיפול מצוות רפואי שהחמיר את מצבכם הפיזי או הנפשי, חשוב לפנות אל עורך דין שעוסק בדיני נזיקין. נזק שהוסב למטופל מחוסר זהירות של צוות רפואי, החמרה במצב בריאותי, ליקוי או נכות: כולם דורשים התערבות של אדם מיומן שיוכל לסייע לכם להגיש תביעה מול המוסד המטפל.
במקרים בהם ההוצאות גדולות
אם ישנה החמרה במצב רפואי בשל רשלנות או העדר התייחסות לתלונות של מטופל, (כמו מקרים של חוסר התייחסות לטענות יולדת) – יש לפנות לאנשי המקצוע עם מנת לקבל את הפיצוי המתאים. במקרים של צורך בתרופות, טיפולים ושאר אמצעים שיסייעו לכם לחיות חיים נורמטיביים, יש לתבוע את הגורם האחראי ובכך לקבל פיצוי והחזר הוצאות.
אם אתם סובלים מנזק פיזי או נפשי
חשוב לדעת כי רשלנות רפואית אינה נוגעת רק למצב הגופני של המטופל. רשלנות כזאת יכולה להגרם במקרים של מתן תרופות פסיכיאטריות שאינן מתאימות למטופל, במקרים של טראומה או נזק נפשי שנגרמו בטיפול לקוי, וכמובן במידה ונגרמו נזקים פיזיים. אם הוסב לכם נזק כזה או אחר, יש לבדוק לאיזה פיצוי אתם זכאים.
בעת פרוצדורה שהשתבשה
במידה וניגשתם לפרוצדורה רפואית כמו טיפול שיניים, הסרת גידול, ניתוח פלסטי, ושאר פרוצדורות שהשתבשו בדרך כזאת או אחרת: מומלץ לבדוק כיצד תוכלו לדרוש את הזכויות שלכם מהמוסד או מהאדם שביצע את הפרוצדורה, וגם מול הביטוח הלאומי.
במקרה של נכות, או חלילה מוות
במקרים של נכות (כמו למשל בעת לידה שהשתבשה וגרמה למום ביילוד), במקרים כל מוות בעת פרוצדורה רפואית (כמו במקרים של שיבוש במינון חומרי הרדמה) ובשאר פרוצדורות שהשתבשו וגרמו למוות או נכות של אדם קרוב – יש לפנות אל עורך דין מתאים, ולהגיש תביעה לבית המשפט. תביעה כזאת נגד המוסד המטפל, תסייע לכם לכסות הוצאות כבדות של טיפול באדם נכה, בזמן שפיצוי בעת מוות, אמנם לא יחזיר את האדם האהוב, אך הוא יכול לסייע בקבלת טיפולים פסיכולוגיים, ביצוע סידורים כאלה או אחרים, ובכך קבלת נחמה קטנה בסיטואציה הקשה אליה נקלעתם.
לסיכום, רשלנות רפואית מכל סוג דורשת טיפול דחוף של עורך דין. לכן יש למצוא את האדם המקצועי מכל, ובכך לנסות לחזור לחיים שגרתיים ככל הניתן.