פיצויים לניצולי שואה – מה אומר החוק?
בהתאם לחוק השילומים, ניצולי שואה זכאים לתגמול כספי מגרמנים אשר מוגדר כפיצויים, אשר מוענקים להם מתוקף הסבל והקושי אשר עימם נאלצו להתמודד בתקופת השואה. כמובן שישנן הגדרות בחוק לניצולי שואה, אשר בהתאם אליהם ניתן לדעת מי מניצולי השואה או מנפגעי השואה זכאי לקבל פיצויים מגרמניה. אם אינכם יודעים מה אומר החוק או אם אתם יורשיו של ניצול שואה שנפטר ויתכן מאוד שהגיעו לו פיצויים מגרמניה כניצול שואה שהוא לא ניצל אותם ואתם תוהים האם מגיע לו וכיצד לממש את זכותו, חשוב שתדעו מה אומר החוק לגבי פיצויים לניצולי שואה.
חוק הפיצויים לניצולי שואה
החוק מעניק פיצויים לניצולי שואה אשר עלו לפני 1.10.1953 לישראל והינם תושבי ישראל. הפיצוי ישולם בדמות קצבה חודשית שתקבע בהתבסס על אחוזי נכות ומצב בריאותי של ניצול השואה. כמו כן, הקצבה תכלול סל מענקים של שירותים סוציאליים ורפואיים, הקלות בממסים, הנחות והטבות. ניצול שואה שזכאי לפיצויים המדוברים חייב להיות ניצול שעונה על התנאים הבאים:
- ניצול שואה שנרדף בזמן מלחמת העולם השנייה
- ניצול שואה שלקה בנכות בשל רדיפות הנאצים
- ניצול שואה שדרגת הנכות שנקבעה לו בשל הרדיפות היא לפחות 25 אחוזים בידי ועדה רפואית
- ניצול שואה שעלה לישראל לפני 1.10.1953 והיה ונשאר אזרח ישראל
עדכונים בחוק
בחודש יוני 2014 עודכן חוק הפיצויים ובוצע בו שינוי רחב אשר בגינו גם חלק מיוצאי רומניה שהיו נוכחים בתקופת השואה זכאים כיום לפיצויים המדוברים. בכדי להתעדכן בכל השינויים בחוק הקשורים גם לפיצויים ליוצאי רומניה ובכדי לקבל את הפיצויים המגיעים לכם כניצולים או יורשיהם של ניצולים במידה ואתם זכאים לכך, חשוב מאוד שתעזרו בגוף שמטרתו היא לסייע לניצולי שואה בבירור זכאות לפיצויים בהתאם לחוק ובקבלת הפיצויים במידה וקיימת זכאות.