שלילת רישיון נהיגה – כל מה שצריך לדעת
כידוע לכולנו, יש מושג שנקרא 'שלילת רישיון'. אנשים רבים אינם מבינים מה זה ומה עומד מאחורי מונח מפחיד זה. במאמר הבא תוכלו לקרוא את כל מה שצריך לדעת על שלילת רישיון נהיגה.
בסעיף 35 של חוקי התעבורה תוקן כי בית המשפט לתעבורה.. כן יש דבר כזה, יכול לפסול רישיון של אדם שעבר עבירות תעבורה מסוימות. כמובן שלא כל עבירה גוררת פסילת רישיון, אך במקרים מסוימים יכול בית המשפט לפסול רישיון של נהג.
כמו כן, אדם שעבר עבירות רבות וחזר ושנה, יוכל בית המשפט אף למנוע ממנו לעשות רישיון נהיגה בעתיד. גם אם יעבור קורס נהיגה מונעת. למרות שמקרים אלו נדירים מאוד.
לכן כטיפ ראשון: שמרו על עצמכם ועל חיי הסבבים אתכם. חוקי הבטיחות בדרכים הם לא המלצה. ויותר מכך, הם נועדו לטובתנו הנהגים. אז גם אם חיי אדם לא כל כך מעניינים אתכם או שאתם חושבים שאתם יכולים לנהוג במהירות מופרזת בזהירות, עדיין זכרו שאתם מסכנים בכך את הרישיון שלכם.
שלילת רישיון נהיגה
בית המשפט לתעבורה יכול לפסול רישיון נהיגה של נהג על פי עבירותיו עליהם הוא נשפט בהתאם לעברו התעבורתי של הנהג. שלילת רישיון, בשונה ממה שאנשים רבים חושבים, היא אינה קצובה. היא יכולה להיות לשלושים יום בלבד והיא אף יכולה לחול על נהג לתקופה של שנתיים ויותר.
ישנם עבירות תעבורה שנקבעו להם מספר קצוב של שנים בהם רישיונו של הנהג ייפסל. לדוגמה נהיגה בשכרות.
נהג שנתפס נוהג בשכרות רישיונו ייפסל לתקופה של שנתיים מינימום. במידה והוא ייתפס שוב נוהג בשכרות רישיונו ייפסל לתקופה של ארבע שנים ולעיתים אף יותר מכך.
למידע נוסף על שלילת רישיון נהיגה פנו אל דנה דוד עו"ד תעבורה