סיווג קבלנים – אילו רמות סיווג קיימות?
סיווג קבלנים הוא כמו טקס חלוקת תעודות. רשם הקבלנים למעשה יקבע עבורכם איזה היקפים של פרויקטים תוכלו לקבל. כמובן שככל שהסיווג שלכם גבוה יותר, ככה תוכלו לקבל פרויקטים רווחיים וגדולים יותר. בענף הבנייה, פרויקטים יכולים להגיע בקלות לעשרות מיליונים והמשמעות אצל הקבלן היא, רווח נקי לכיס של כמה מיליוני שקלים עבור הפרויקט. כמובן שצריך אשראי גבוה מהבנק ויש גם סיכונים שצריך לקחת, אולם אם הכול עובד כשורה, הקבלן יכניס מאותו פרויקט כסף רב.
אז אלו רמות סיווג קבלנים קיימות ואיך קובעים את זה? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
סיווג קבלנים:
קבלן שלא יהיה רשום בסיווג קבלנים לא יוכל לקחת פרויקטים גדולים באמת ולהתקדם. ההרשמה למאגר כרוכה בתשלום כל שנתיים אולם מי שבאמת מצליח להתקדם על ידו, אין ספק שהתשלום הזה הוא ממש פירורים. כאשר אתם נרשמים למאגר, אתם יכולים להתמודד על מכרזים גדולים, מכרזים שהרווחיות בהם גבוהה וכך לעבור לשלב הבא בעסק שלכם.
בענף הבנייה יש 32 תתי ענפים שכאשר אתם מגישים את הבקשה, אתם צריכים לבחור באחד מהם. בכל ענף יש כמה סיווגים שיקבע את הסך הכספי עליו אתם יכולים להתמודד במכרזים של הממשלה או חברות גדולות. למידע נוסף וייעוץ מקצועי, מומלץ לפנות אל עו"ד רישום קבלנים!
כמובן שהשאיפה שלכם זה לקבל את הסיווג הגבוה ביותר שיאפשר לכם להתקדם לפרויקטים גדולים, אולם כפי שאתם יודעים זה לא קורה ביום אחד. גם רמת האשראי מהבנק צריכה להיות בהתאם כדי לקבל פרויקטים כאלו, גם רמת המיומנות שלכם כקבלנים צריכה להיות על פי גודל הפרויקט. לא יהיה נכון לעבור מפרויקטים קטנים לפרויקטים ענקיים, זה מתכון לכישלון על פי רוב.