גישור להורים פוטנציאליים – כך תממשו את הייעוד שלכם
גישור הוא תהליך שנועד להוביל שני אנשים להגיע להסכמה מקובלת הדדית. הליך הגישור כולל הכנה, חקירה והסדרה של נושא, במטרה להגיע לפתרון מתאים שיהיה מקובל על כולם. האדם המגשר שמוביל ומנהל את התהליך הוא אדם אובייקטיבי שאין לו שום קשר לצדדים העוברים תהליך גישור. אפשר לומר שגישור מיושם בתחומים רבים ומגוונים בחיים, ביניהם קיים גם תהליך הורות משותפת שמאפשר לצדדים להגיע להבנות והסכמות באמצעות גישור מקצועי.
מהי הורות משותפת ומהי המטרה שלה?
הורות משותפת מכניסה למעשה שני אנשים, ולעיתים אף יותר, לתוך מערכת יחסים המושתתת על הבנה, הכלה, שיתוף והסכמות כאשר המהות המרכזית של מערכת היחסים היא גידול ילד משותף. בשונה ממערכת יחסים זוגית שנערכת בין זוגות נשואים או זוגות שנמצאים בקשר רומנטי, מערכת יחסים של הורות משותפת מונעת רק מתוך הצורך המשותף לגדל את הילד בצורה הטובה ביותר שיש – מבלי שיהיו מניעים רגשיים, רומנטיים או כל מניע זוגי אחר המעורבים בקשר הזה.
לרוב אנים נכנסים לתוך הורות משותפת מתוך רצון להביא ילד לעולם ולגדל אותו, מבלי לשאת לבד בעול הכבד הנפשי והכלכלי של גידול ילדים. כך הם מוצאים אדם אחר שרוצה גם הוא להיות הורה מבלי להיכנס לקשר רומנטי, ויחד עם מגדלים את הילד שלהם על פי תנאים והסכמות המקובלים עליהם מראש.
גישור להורים פוטנציאליים – מה היתרונות של הליך כזה?
כדי שההורות המשותפת תתנהל בצורה הטובה ביותר, בעיקר עבור טובתו של הילד, כדאי שהצדדים יעברו תהליך גישור מקצועי שיאפשר להם להגיע להסכמות משותפות בנוגע לגידול הילד שלהם. לרוב מדובר על שני אנשים שאין להם קשר קודם, או אנשים שיש להם מערכת יחסים חברית אך הם רוצים להיכנס למערכת יחסים שונה של הורות משותפת. לכן הליך הגישור יתרום להבנת כל התהליך של הקמת משפחה משותפת מחוץ למסגרת נישואין. למידע נוסף אודות גישור להורים פוטנציאלים