מהם ההבדלים בין בוררות לבין הליכים בבית המשפט?
הליך בוררות הוא כזה שנוקטים בו כאשר רוצים להימנע מלהגיע אל כתלי בית המשפט. כיום יש בוררים שעוסקים בתחום לאחר שלמדו אותו לאורכו ולרוחבו, וכעת יש בידם את כל הכלים לפתרון קונפליקטים וסכסוכים, לגישור וניהול משא ומתן, ולאחר מכן ניסוח הסכם מתאים שיהיה מקובל על כל הצדדים. אבל מה ההבדל בין בוררות לבית משפט? הנה התשובות:
מי שיבחר בהליך בוררות יכול לפתור סכסוך, קונפליקט או כל בעיה אחרת בצורה מהירה יותר מזאת של בית המשפט. בשל עליה במספר התיקים שנידונים בבתי משפט בישראל – קבע המחוקק כי ניתן יהיה לפתור ולהסדיר סכסוכים מחוץ לבית המשפט, זאת באמצעות מגשר או בורר.
מי הם בוררים? האם מדובר בדמות מהעולם התחתון?
ממש לא! להפך, בוררים הם עורכי דין שעוסקים בתחום הלגיטימי הזה שמאפשר לקבוע ולהחליט החלטות ללא צורך בהגעה לבית המשפט (קראו על תפקידו של עו"ד בוררות). גישור או בוררות נועדו ליישב סכסוכים ולאפשר חלופה לפסק דין של בית המשפט. עם זאת מי שירצה יוכל לערער על החלטת הבורר או על הסכם שהוסכם בין הצדדים – אך את הבקשה לערעור ואת הערעור עצמו אפשר להגיש ולבצע רק בבית המשפט.
עלויות וחסכון במשאבים
חשוב לדעת שתהליך בוררות נחשב עדיף על פי רוב משום שהוא חוסך בעלויות ובמשאבים. בזמן שרבים בוחרים לפתור סכסוכים ולגשר בבית המשפט – ולכן מתעכבים זמן רב בקבלת פסק הדין בשל עומס על בתי המשפט סחבת ובירוקרטיה – יש את מי שבוחר בהליך בוררות: מה שמקנה יותר אפשרויות בזמן הדיונים, הסכם שמתאים בדרך כלל לכולם וחסכון בזמן כסף ומשאבים.
למדו כיצד פותרים סכסוך עסקי באתר של מרכז הבוררות