מחיקת חובות בהליך פשיטת רגל – כל מה שרציתם לדעת בנושא
הליך מחיקת חובות הוא השם המקביל להליכי פשיטת רגל או בשמם העדכני הליכי חדלות פירעון. מדובר על הליך שנועד להסדיר את החובות של החייב וכולל מספר שלבים עיקריים לבדיקת היכולת הכלכלית של החייב אל מול המסוגלות של לפרוע את החובות שלו תוך פרק זמן סביר של עד 4 וחצי שנים. ההליך המדובר שואף להביא לסדר מחדש בחייה החייב ובסופו של דבר לאחר עמידה בתנאי החוק וכן בצו התשלומים החודשי, החייב יקבל צו למחיקת יתרת החובות שלו.
מה חשוב לדעת על מחיקת חובות בתהליך זה?
חשוב להבין כי בישראל לא קיים הליך כלשהו שרלוונטי לצורך מחיקת חובות. מדובר על הליך פשיטת רגל שבו המדינה מסייעת לחייב לשלם חלק מהחוב שלו ומי שעומד בתנאים הרלוונטיים מקבל הפטר על חלק מהחוב שנותר לו. למעשה, מתבצעת בדיקה יסודית ואיכותית על החייב, המשכורת הפוטנציאלית שלו, אופי החיים שלו, ההשתכרות העתידית שלו, הנכסים שיש בבעלותו כנגד החובות שצבר ועוד ובהתאם לכך, נבנית לו תכנית כלכלית שיקומית שהוא נדרש להתמודד עימה על מנת שבסופו של דבר הוא יקבל צו למחיקת יתרת החובות שצבר.
פשיטת רגל בהתאם לחוק חדלות פירעון
כיום אדם אשר מעוניין להגיש בקשה לחדלות פירעון בגין חובות של עד 150,544 ₪, יכול לפנות למערכת ההוצאה לפועל. חובות גבוהים מכך יטופלו על ידי המומנה על הליכי חדלות פירעון במשרד המשפטים ובפיקוח בית משפט השלום. חובות של תאגיד יתנהלו בבית המשפט המחוזי. החוק החדש מביא עימו קיצור הליכים וייעול הבירוקרטיה של חייבים רבים אשר נתקעו בהליכי פשיטת רגל במשך שנים רבות. שלבי תהליך מחיקת חובות בהתאם לחוק החדש, כוללים 5 שלבים עיקריים: הגשת הבקשה, מתן צו פתיחת הליכים, תקופת ביניים בת 11 חודשים שבה נבחנת ההתנהלות של החייב שהובילה ליצירת החוק והנסיבות, תקופת שיקום כלכלי על בסיס הדוחות והממצאים שנבדקו בתקופת הביניים ובסופו של דבר הענקת צו הפטר מהחובות. למידע נוסף עורך דין אביתר כהן